Metodele disponibile de indepartare a parului inghinal sunt diferite si variaza de la lama de ras la creme depilatoare, trecand la alternativele reprezentate de epilarea cu ceara de epilat si epilatorul electric.

Epilarea inghinala poate fi efectuata confortabil acasa, in saloanele de infrumusetare certificate sau in clinicile dermatologice. Desi „do it yourself” este mai convenabil si mai ieftin, este indicat sa vorbesti cu un specialist, pentru a evita orice reactii adverse si pentru a alege cea mai potrivita metoda de indepartare a parului inghinal, in functie de caracteristicile parului si ale pielii.

De asemenea, trebuie amintit ca zona bikinilor este o parte foarte sensibila a corpului nostru: fiind atat de delicata, necesita o ingrijire suplimentara, atat in ​​ceea ce priveste pregatirea, cat si executia epilarii.

Epilarea parului inghinal permite indepartarea parului din aceasta zona nedorit intr-un mod mai mult sau mai putin de durata. Mai exact, prin depilare se elimina portiunea apicala a parului, spre deosebire de epilare, care va eradica parul in intregime, inclusiv bulbul de par. Partea „vitala” care ramane in piele nu este afectata in nici un fel, asa ca cresterea are loc, din nou, dupa 2-7 zile.

Cum se face?

Epilarea inghinala presupune o pregatire initiala, care consta in curatarea si exfolierea pielii de orice impuritati si celule moarte. Acest lucru va permite sa indepartati reziduurile de murdarie sau orice substanta care poate afecta rezultatul tratamentului. Cu alte cuvinte, zona de epilat trebuie sa fie curata si uscata.

Ce este exfolierea?

Prin exfoliere intelegem indepartarea celulelor moarte ale pielii. Aceasta operatie elibereaza un strat de piele nou la suprafata si permite parului sa creasca inapoi in directia corecta. Ideal ar fi sa va exfoliati cu aproximativ 2 zile inainte de indepartarea parului inghinal. In mod clar, avand in vedere sensibilitatea zonei, este necesar sa folositi produse foarte delicate.

Timpul necesar pentru a indeparta excesul de par inghinal variaza de la 15 la 20 de minute. In functie de obiceiurile fiecareia si de gradul de rezistenta la durere, puteti alege intre diferite metode de epilare.
Indepartarea parului inghinal: metode

Metodele de indepartare a parului inghinal elimina partea superficiala a parului.

Aparatul de ras: este una dintre cele mai populare metode de indepartare a parului inghinal. Pur si simplu, o lama taie parul. Multe femei opteaza pentru aceasta solutie deoarece este rapida si nedureroasa in comparatie cu alte metode de indepartare a parului inghinal. Desigur, cu aparatul de ras, parul nedorit este doar tuns si nu smuls impreuna cu bulbul, prin urmare mai tarziu va creste din nou.

Crema depilatoare: este o metoda alternativa la aparatul de ras pentru indepartarea parului inghinal. Avand in vedere consistenta sa foarte compacta, crema poate fi aplicata cu precizie.

Crema depilatoare contine substante, precum acidul tioglicolic, care actioneaza prin „atacarea” chimica a keratinei, componenta principala a parului, determinand caderea acestuia.

Acest sistem nu afecteaza catusi de putin partea care ramane in piele, cu atat mai putin bulbul de par. Prin urmare, parul creste din nou dupa cateva zile.

Epilarea cu ceara traditionala calda: ceara este compusa din rasini care se topesc prin caldura unui aragaz mic. Ceara se intinde pe piele, apoi se aplica deasupra benzi speciale, care se indeparteaza cu o miscare curata si rapida impotriva cresterii firului de par.

Daca procedura este facuta bine, parul este indepartat de la radacina si dureaza mai mult sa creasca inapoi (aproximativ 3 saptamani).

Benzi de epilare: ceara este gata de utilizare si asezata pe benzi, care trebuie facute sa adere bine de piele, apoi se trage in sens invers cresterii parului. Din nou, daca procedura este efectuata corect, unele radacini sunt smulse.

Epilator electric: este un dispozitiv care poate fi folosit in diverse zone ale corpului, precum inghina, picioare, axile, brate si fata. In majoritatea cazurilor, trebuie doar sa selectati cea mai mica viteza pentru partile cele mai sensibile.

Epilatorul electric este solutia pentru cele care isi doresc un rezultat de durata.

7 thoughts on “Indepartarea parului inghinal

  1. Concluziile trase la finalul articolului sunt pertinente si ofera o viziune generala asupra subiectului abordat. Recomand cu caldura acest articol celor interesati de acest domeniu.

  2. As aprecia si mai mult daca autorul ar fi adaugat si mai multe surse sau referinte bibliografice pentru a sustine argumentele prezentate. Totusi, articolul este bine documentat si credibil.

  3. Imi place modul in care autorul a structurat informatia, facand-o usor de urmarit si inteles. Exemplele date sunt relevante si ilustreaza foarte bine punctele de vedere prezentate.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa puna in lumina diferite aspecte importante legate de tema discutata.

  5. Este impresionant modul in care autorul a reusit sa aduca in prim-plan aspecte importante legate de arta contemporana. Analiza sa detaliata si argumentele bine sustinute fac din acest articol o lectura captivanta si educativa. Felicitari pentru continutul de calitate!

  6. Am gasit informatiile prezentate in acest articol foarte utile si bine structurate. Autorul a reusit sa ofere o perspectiva noua asupra artei contemporane si sa aduca argumente solide pentru punctele sale de vedere. Recomand lectura acestui articol tuturor pasionatilor de arta.

  7. Articolul este foarte interesant deoarece abordeaza o tema importanta legata de arta contemporana. Autorul analizeaza in profunzime conceptele artistice si le interpreteaza intr-un mod original. De asemenea, sunt prezentate exemple relevante care sustin argumentele expuse.

Comments are closed.