Cum-alegi-jucariile-potrivite-pentru-copii.jpg

Un copil face cunostinta cu lumea din jurul sau inca din primele ore de viata. De la bun inceput, el vede, asculta si apoi invata prin atingere, iar in acest proces ii atribuim jucariei un rol important. Jucaria ajuta copilul sa-si dezvolte creativitatea si personalitatea. Rolul sau principal este de a intelege lumea, de a intelege natura obiectelor. Prin urmare, trebuie sa alegem jucariile potrivite varstei copilului.

De la 1 la 12 luni, bebelusii descopera sunete si culori si observa obiectele in miscare. In aceasta perioada se recomanda un car.usel montat deasupra patului, o jucarie care scoate diverse sunete.

Copiii de la 1 la 3 ani se pot plimba deja. La aceasta varsta este mai activ si incearca sa descopere cat mai multe. A fost atras si atras de jocul cu nisipul si apa, a inceput sa descopere carti cu imagini, a inceput sa deseneze, sa coloreze, sa modeleze si sa identifice diverse obiecte, animale etc. Recomandati cuburi colorate, diverse jucarii de constructie si carti de colorat pentru aceasta grupa de varsta.

Inteligenta copiilor este in continua dezvoltare. De aceea, de la 3 pana la 6 ani, cand isi imagineaza ca poate lucra in diverse industrii si pe care copiilor le place sa construiasca, incepe sa recunoasca cifrele si literele. La aceasta varsta, jucariile devin: plastilina, carti de colorat, jocuri cu cifre si litere, masini, papusi, seturi de constructie sau fete, seturi de bucatarie, produse cosmetice, truse medicale, puzzle-uri, tablete magnetice si multe altele.

6-8 ani este stadiul dezvoltarii curiozitatii copiilor. Puteti citi, scrie, desena si juca in comunitate. Incepeti sa descoperiti jocurile pe computer. Pentru aceasta grupa de varsta este recomandat sa construiesti jocuri mai grele, jocuri pe calculator cu cifre, litere, puzzle-uri mai complexe.

Varsta de la 8 la 12 ani este momentul in care incepe sa devina individualist: citeste despre sine, se uita la televizor, se joaca la computer si descopera jocuri potrivite varstei sale. Pentru aceasta grupa de varsta sunt recomandate jocurile de strategie sau creative, in special jocuri pe calculator, papusi cu diverse accesorii, enciclopedii, carti mai complicate, mingi de fotbal in miniatura, biciclete, role, jucarii de constructie.

Alege jucaria potrivita pentru copilul tau!

Asadar, pentru a face alegerea corecta, tine cont de stadiul de dezvoltare al copilului tau. Copiii care cresc sub presiunea maturitatii premature sunt privati de experiente esentiale si unice pentru varsta lor. Prin urmare, jucariile neadecvate ii pot invata pe copii nepasare, nervozitate, frustrare si ii pot invata pe copii ofense, violenta, ura.

Trebuie sa realizezi ca mintea unui copil absoarbe orice, iar efectele negative ale jucariilor nepotrivite se reflecta in comportament. Orice impresie pozitiva contribuie la dezvoltarea armonioasa a copilului, in timp ce toate impresiile negative lasa urme permanente asupra dezvoltarii fizice si psihice a copilului.

Constientizarea estetica a copilului se dezvolta atunci cand este inconjurat de jucarii frumoase realizate manual din materiale naturale. Materialele naturale precum lemnul, lana, pietrele de rau netede, pluta, scoici, conurile de brad etc., contribuie la dezvoltarea sensibilitatii la copii. In aer liber, simturile copiilor sunt stimulate jucandu-se cu nisip, noroi si apa.

De asemenea, trebuie sa va amintiti ca jucariile moderne afecteaza imaginatia si curiozitatea copilului, iar obiectele simple pot dobandi cu usurinta multiple semnificatii si utilizari. Copilul este liber sa-si imagineze o bucata de lemn ca o barca, o masina, un telefon, in care sunt stocate multe povesti — despre soare, despre apa, despre copacul din care a venit.

O jucarie potrivita ii poate invata pe copii sa fie sensibili, seriosi, atenti, afectuosi si recunoscatori. Supravegheaza jocul copilului tau pentru a te asigura ca toate jucariile cu care se joaca sunt intentionate si adecvate varstei si abilitatilor sale.

6 thoughts on “Cum alegi jucariile potrivite pentru copii

  1. Am ramas cu multe intrebari dupa ce am citit acest articol, ceea ce ma determina sa imi continui cercetarile pe aceasta tema. Este un subiect fascinant care merita explorat in detaliu.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Autorul a abordat subiectul din mai multe unghiuri si a oferit cititorilor o perspectiva completa asupra temei discutate.

  3. Mi-a placut cum autorul a prezentat diferite perspective asupra subiectului si a adus argumente solide pentru fiecare punct de vedere. A fost o lectura captivanta si educativa.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ. Am descoperit multe lucruri noi despre subiectul abordat si am apreciat modul in care autorul a structurat informatiile.

  5. Am descoperit multe informatii noi citind acest articol de pe ZinArt.ro. Desi subiectul este destul de complex, autorul a reusit sa-l explice intr-un mod accesibil si captivant. Apreciem munca depusa pentru documentare si felul in care au fost prezentate datele. Un articol foarte bine scris!

  6. Articolul de pe ZinArt.ro este foarte interesant si informativ. Autorul a abordat subiectul cu multa profunzime si a prezentat argumente solide. Mi-au placut exemplele date si modul in care a fost structurat textul. Este important sa discutam despre aceste aspecte din cultura noastra si sa le analizam cu atentie.

Comments are closed.